Sari la conținut

Ultimii ani petrecuți în domeniul sistemelor de comunicații pentru managementul spațiului aerian m-au convins că doar schimbarea tehnologiei nu poate rezolva toate problemele ce pot apărea în domenii unde greșelile umane pot duce la catrastofe. În același timp, tehnologia face parte din viața mea, de aceea, îmi place să cred că nu am fost și nu sunt un simplu manager. Îmi place să trăiesc și să lucrez la intersecția dintre business, creativitate și tehnologie pentru a livra rezultate reale prin implementarea de proiecte și programe strategice.

Managementul schimbării și procesul de colaborare sunt, din punctul meu de vedere, unele din cele mai importante aspecte ale managementului atât la nivel strategic cat și operational. Avansul tehnologic ne-a împins pe fiecare dintre noi să schimbăm modul în care lucrăm și în care interacționăm cu cei din jur. Văd în jur multe persoane și multe companii ce au reușit să se adapteze și să ”stăpânească” noile unelte puse la dispozție. Din păcate văd din ce în ce mai mulți clienți și parteneri ce suferă datorită proiectelor sau chiar programelor de transformare pornite și nefinalizate sau chiar blocate datorită rezultatelor nesatisfăcătoare obținute, Schimbarea a fost, este și va fi necesară. Nu o putem ocoli și de aceea trebuie să avem uneltele necesare pentru a o stăpani.

Schimbarea nu ar trebui privită ca un scop în sine. Ea este procesul prin care compania sau instituția pe care o conducem devine mai eficientă, se adaptează noilor cerințe ale pieței sau pur și simplu face un pas pentru supraviețuire. De cele mai multe ori nu suntem singuri cand facem acești pași. Avem în jurul nostru familii, colegi, clienți, furnizori concurență ș.a.m.d. Nu putem să evoluăm fără a lua în considerare ce se întâmplă cu ei și mai ales cum petem lucra împreună pentru ca toți să ne atingem obiectivele. Colaborarea este un proces, un comportament și un risc deopotrivă așa că abordarea structurată a proceselor de colaborare și schimbare sunt absolut necesare pentru supraviețuirea în secolul 21.

Experiența castigată în cadrul proiectelor implementate atât la nivel național cât mai ales internațional m-au ajutat sa obțin certificarea PROSCI în Change Management căt și să devin membru al Institute for Collaborative Working din Londra.